Ik ben een creatieve kleuterjuf! Het liefst raak ik die creativiteit kwijt in de kleuterklas. Ik doe het door te knutselen, te haken, te tekenen, te naaien, te werken met photoshop,... Ik probeer dan ook zoveel mogelijk zelf te maken! Deze website is ontstaan omdat ik mijn idee├źn met (toekomstige) kleuterjuffen - en meesters wil delen!

Zoeken in deze blog

Laatste nieuws in uw mailbox? Klik hier!

Dramakoffer


Voor het examen van Drama moest ik een dramakoffer maken. Ik maakte een koffer uit hout, beschilderde hem langs de buitenkant. Aan de zijkant monteerde ik 2 sloten en een handvat, zodat ik hem gemakkelijk overal naartoe kan meedoen.
Op de volgende twee foto's (excuses voor de kwaliteit) zie je de dramakoffer. Het blije masker is rood geschilderd, het droevige masker in het zwart. De linten die eraan hangen zijn geschilderd in het goud.
  
 
De koffer kan openstaan door middel van een ketting.
 
In mijn dramakoffer zitten volgende attributen:
- 10 verschillende maskers
- 10 verschillende verkleedstukken
- 10 verschillende vingerpopjes met een mini-theatertje
- 10 feesthoedjes
-  een cd met muziekjes op
- opdrachtkaarten en kaarten met voorwerpen, gevoelens, plaatsen, bewegingen en personages op
- handleiding bij de koffer.
 
Op de grond van de koffer plakte ik een gelamineerde foto van het materiaal dat in dat vak thuishoort. Zo kunnen de kleuters zelf opruimen.
Hieronder zie je enkele foto's van de materialen.
 

 
De maskers maakte ik zelf, net als enkele vingerpopjes. Hieronder zie je de verschillende personages die ik gemaakt heb. Er zijn nog 2 maskers te kort: een prinses en een meisje. Deze heb ik niet op foto... :)Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.