Ik ben een creatieve kleuterjuf! Het liefst raak ik die creativiteit kwijt in de kleuterklas. Ik doe het door te knutselen, te haken, te tekenen, te naaien, te werken met photoshop,... Ik probeer dan ook zoveel mogelijk zelf te maken! Deze website is ontstaan omdat ik mijn ideeën met (toekomstige) kleuterjuffen - en meesters wil delen!

Zoeken in deze blog

Laatste nieuws in uw mailbox? Klik hier!

Thema ballonnenMijn pinterest-bord waar heel wat leuke ideeën rond het thema op staan.

Een leuk verhaal, met een toffe inhoud. Heel herkenbaar voor de kleuters.

De kleuters mochten stempelen met een ballon op een grote ballon. Dit was voor hen een erg leuke ervaring!Ik maakte ook een variant op het spel 'Bonte Ballonnen', maar met de prenten van Jules en Marie. De kleuters moeten 6 verschillende kleuren ballonnen verzamelen op hun kaart. 


Ik maakte voor een stage eerder al een spel met mijn draairad: de kleuters moeten de ballonnen vervolledigen. 

We leerden ook een liedje rond ballonnen. 
Natuurlijk mocht ook Tik Tak niet ontbreken in de klas! Ik werkte zelf een tik tak uit rond 'ballonnen'. De fiche kun je hier vinden. Ik probeerde iets nieuws uit: een prent verstoppen achter crêpepapier. Een leuk nieuwtje! Zeker voor herhaling vatbaar! De kleuters genoten zichtbaar!


In de bewegingshoek bracht ik ook ballonnen aan: enkele ballonnen opblazen en met een touwtje aan het plafond hangen. Zo kunnen de kleuters er tegen boksen. Plezier verzekerd! Ook in het ballenbad enkele ballonnen zorgt voor plezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.