Ik ben een creatieve kleuterjuf! Het liefst raak ik die creativiteit kwijt in de kleuterklas. Ik doe het door te knutselen, te haken, te tekenen, te naaien, te werken met photoshop,... Ik probeer dan ook zoveel mogelijk zelf te maken! Deze website is ontstaan omdat ik mijn idee├źn met (toekomstige) kleuterjuffen - en meesters wil delen!

Zoeken in deze blog

Laatste nieuws in uw mailbox? Klik hier!

zaterdag 13 april 2013

Volop bezig met het voorbereiden van de volgende stage...

Het is paasvakantie, dus ideaal om mijn volgende stage voor te bereiden. Mijn thema voor die stage is: de kapper/kapster. Een leuk thema, vind ik zelf! 

Vandaag bracht ik een bezoekje aan verschillende kringloopwinkels hier in de buurt! En wees maar zeker dat de buit groot was. Kringloopwinkels zijn goud waard als je stage doet in de kleuterklas. Hieronder een foto met de artikelen van de kringloopwinkel! 


Heel wat bruikbaar materiaal zoals een kaptafel, speelgoedspiegel - en haardroger,  wastafeltje, karretje om gereedschap van kapper op te leggen, enkele prentenboeken en knuffels die ik zal gebruiken voor mijn tafelpoppenspel!


Verder heb ik in de vakantie (naast het maken van lesvoorbereidingen) vooral veel geknutseld (lees: geschilderd).
Hieronder enkele foto's van 'projecten':


Droogkap in wording (:Zelfgemaakte logiblokken en reclamebord voor de themahoek


Zelfgemaakte puzzels thema: de kapper

Zo ziet een tafel eruit na enkele dagen werken voor stage:


Het was veel werk, maar ik ben tevreden! Overmorgen kan het school beginnen & kan ik verder doen met mijn lesvoorbereidingen...Geen opmerkingen:

Een reactie posten