Ik ben een creatieve kleuterjuf! Het liefst raak ik die creativiteit kwijt in de kleuterklas. Ik doe het door te knutselen, te haken, te tekenen, te naaien, te werken met photoshop,... Ik probeer dan ook zoveel mogelijk zelf te maken! Deze website is ontstaan omdat ik mijn idee├źn met (toekomstige) kleuterjuffen - en meesters wil delen!

Zoeken in deze blog

Laatste nieuws in uw mailbox? Klik hier!

Logiset


Tijdens de opleiding kreeg ik heel wat informatie over logiblokken! Het is dan ook erg interessant en dankbaar materiaal. Ze zijn zo veelvoudig te gebruiken voor allerlei activiteiten. Het is eenvoudig om zelf een logiset te maken. Je kunt het met concreet materiaal, maar je kunt het ook op papier. Ik maakte al heel wat verschillende logisets.

Logiset spiegels
Logiblokken met spiegelfolie over gekleefd.

Om de kenmerken duidelijk te maken heb ik hier enkele dobbelstenen gemaakt met de kenmerken erop.

4 dobbelstenen:

1. Groot/klein
2. Dik/dun
3. geel/rood/blauw
4. cirkel/vierkant/driehoek


Logiset bloemen

Ik maakte twee logisets met bloemen. Bij dat logiset maakte ik twee volledig uitgewerkte spellen. Uiteraard kun je nog heel wat andere activiteiten doen met dit logiset! 

Spel: 'tuinman zoekt de weg naar zijn bloementuin.'


Spel: 'Plant de bloemen in je tuin.' 

Logiset vaderdag

  • Een zelfgemaakt logiset rond vaderdag. Met deze kenmerken: haarkleur, das/geen das, snor/geen snor en bril/geen bril. In totaal maakte ik 32 kaartjes. De kaartjes vind je hier. Ik maak al mijn kaartjes, spelletjes met Photoshop. 

Logiset superhelden

Ik maakte dit volledig in photoshop. Ik maakte gebruik van volgende kenmerken:
- kleur (4)
- blinddoek (2)
- cape (2)
- vorm op buik (2)

Logiset indianen


Ik tekende ook zelf een logiset rond het thema indianen. Ik gebruikte de kaartjes hier om het spel wie is het te spelen.

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Bedankt, het maken van de logiblokken was wel een heel klus! Vooral het schilderen van de gele blokken. Maar het resultaat mag er zijn!

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.