Ik ben een creatieve kleuterjuf! Het liefst raak ik die creativiteit kwijt in de kleuterklas. Ik doe het door te knutselen, te haken, te tekenen, te naaien, te werken met photoshop,... Ik probeer dan ook zoveel mogelijk zelf te maken! Deze website is ontstaan omdat ik mijn ideeën met (toekomstige) kleuterjuffen - en meesters wil delen!

Zoeken in deze blog

Laatste nieuws in uw mailbox? Klik hier!

Thema vaderdag


  • Een zelfgemaakt logiset rond vaderdag. Met deze kenmerken: haarkleur, das/geen das, snor/geen snor en bril/geen bril. In totaal maakte ik 32 kaartjes. De kaartjes vind je hier. Ik maak al mijn kaartjes, spelletjes met Photoshop. 


  • scheerschuimschilderen


  • elkaar scheren in de kring: een kind wordt ingesmeerd met scheerschuim, daarna wordt er met behulp van een ijsstokje schuim verwijderd.

  • Papa schilderen, met extra aandacht voor de kenmerken van het gezicht.  • Spel rond het verhaal 'wiebelbillenboogie'Ik maakte een spel rond het boekje. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk naar papa te gaan met jouw pion. Dit is wat je nodig hebt om het spel te kunnen maken:


8 Doppen van een fles (om de pionnen recht te zetten)

Ik goot het spel in een lesvoorbereiding, zodat je het eenvoudig kan spelen. Indien er vragen zijn, mail gerust!

De kleuters kunnen het spel ook zelfstandig spelen. indien het systeem nog te moeilijk is, kun je er een eenvoudige memorie van maken om zelfstandig te spelen.   • Stempelen met keukenrollen: zeepbellen

De kleurplaat die ik tekende kun je hier vinden. De kleuters kleuren dit in, daarna gaan ze stempelen met keukenrollen om zeepbellen te maken.  • Kralenplanken: auto's

Ik maakte zelf kralenplanken via de site: http://www.kralenplank.paboforum.nl Mijn kralenplanken zijn hier te vinden. Ze zijn gemaakt om als sleutelhanger decoratief te dienen. Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.