Ik ben een creatieve kleuterjuf! Het liefst raak ik die creativiteit kwijt in de kleuterklas. Ik doe het door te knutselen, te haken, te tekenen, te naaien, te werken met photoshop,... Ik probeer dan ook zoveel mogelijk zelf te maken! Deze website is ontstaan omdat ik mijn idee├źn met (toekomstige) kleuterjuffen - en meesters wil delen!

Zoeken in deze blog

Laatste nieuws in uw mailbox? Klik hier!

dinsdag 16 september 2014

Lepelpopjes, time timer, taalkastje & stapelspel in wording


Ik had op de boekenbeurs vorig jaar een boek gekocht waar allerlei leuke dingen instonden die je kon maken met een houten lepel. Ik had toen ook enkele houten lepels gekocht. Deze week ging ik aan de slag met het boek en de lepels. Hieronder zie je wat het geworden is. Ik vind het leuk om zo popjes te maken. Het is vlot om te maken en het ziet er leuk uit!


Kerstboom  
En drie mensfiguurtjes!

Dit weekend heb ik eindelijk ook eens tijd gevonden om naar de IKEA te gaan! Daar kocht ik een klok, waar ik een soort time timer mee maakte en een handpopje van een uil. Hieronder zie je het resultaat van de time timer. Hij werkt alleszins goed! :D
Werkbeschrijving vind je hier.Ooit had ik een kastje gekocht in de kringloopwinkel, met als doel het te gebruiken als taalkast. Vandaag werd het eindelijk uitgewerkt: afschuren, uit elkaar halen, een nieuwe laag verf en terug in elkaar zetten! Het taalkastje is nog niet af. Ik moet nog 6 bakjes maken om erin te zetten, maar ik hou jullie op de hoogte! :)


En als laatste projectje vandaag ben ik begonnen aan het maken van een stapelspel. Ik haalde het idee op pinterest. 
Hieronder het begin van het spel. Morgen krijgen ze een lekje verf en wordt het spel verder afgewerkt!
1 opmerking:

  1. vonden de klok ook hier. En aangezien mijn Engels beter is dan mijn Duits ;-)
    http://www.ikeahackers.net/2014/04/countdowntimer-rusch-wall-clock-mod-for-all-situations.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Ikeahacker+(ikeahacker)

    BeantwoordenVerwijderen