Ik ben een creatieve kleuterjuf! Het liefst raak ik die creativiteit kwijt in de kleuterklas. Ik doe het door te knutselen, te haken, te tekenen, te naaien, te werken met photoshop,... Ik probeer dan ook zoveel mogelijk zelf te maken! Deze website is ontstaan omdat ik mijn idee├źn met (toekomstige) kleuterjuffen - en meesters wil delen!

Zoeken in deze blog

Laatste nieuws in uw mailbox? Klik hier!

vrijdag 25 oktober 2013

Eerste stage alweer geslaagd!

De stage is weer voorbij gevlogen! Het voorbereiden ervan duurt altijd zo lang, en in enkele 'seconden' lijkt al je voorbereidingswerk weg te vliegen. Maar het was een SUPERLEUKE stage! Het was een super lieve klas. Ik had 24 kleuters, 12 jongens en 12 meisjes.
Woensdag was mijn laatste dagje stage. Ik ging voor het eerst samen met de kleuters naar het zwembad. Dat was een hele ervaring!
 
 
De dag erop moest ik alweer naar mijn volgende stageschool om te observeren voor de volgende periode! Dat wordt voor het eerst een andere klas dan een tweede kleuterklas. Het wordt een eerste kleuterklas. Er zitten maar liefst 26 eerste kleuters in mijn klasje. Het thema dat ik zal uitwerken in deze klas is logisch (aangezien de stage begint 29 november en eindigt op 6 december) Sinterklaas!
 
 
 
Vandaag is het mijn laatste dagje les op de campus voor een weekje herfstvakantie! In die herfstvakantie staan er al heel wat dingen op het programma: taken maken voor school, zwaailinten maken, voddenballen maken, tussendoortjes op steekkaarten zetten, werken aan de sintstage enzoverder. Donderdag ga ik dan naar de boekenbeurs in Antwerpen.
Mijn vakantie zal weer te kort zijn!

4 opmerkingen:

 1. Hej

  Ik volg ook de opleiding tot kleuterjuf. Ik vond heel wat toffe dingen op je blog!
  Het is allemaal echt supermooi! Zo tof allemaal :)
  ik volg hetzelfde traject denk ik, er komt heel veel overeen :)

  De volgende periode is ook Sint voor me, ik zou heel graag een stoomboot willen maken. Die van jou vind ik supertof, zou je me misschien even op weg kunnen helpen?

  Alvast bedankt!

  Veel succes, groetjes

  Yana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Yana!

  De stoomboot heb ik gemaakt uit hout! Eerst de bovenkant en de onderkant uitgetekend en gezaagd, daarna met plooibaar hout errond gelijmd.

  Groetjes
  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd jammer als de stage weer zo snel voorbij gaat. Ikzelf baal er ook altijd van zodra mijn stage afloopt.

  BeantwoordenVerwijderen